[Du er her: Forsiden ]
Forsiden

TING - teknologi og demokrati

TING - teknologi og demokrati. Foto: Teknisk museum

Hva er teknologi, hva er demokrati og hvordan henger dette sammen?
Teknisk museum markerer både Grunnlovsjubileet 2014 og sitt eget hundreårsjubileum med en omfattende utstilling om forbindelsene mellom teknologi og demokrati. Telemuseet har bidratt til å skape utstillingen som bygger opp mot et sentralt rom for diskusjon. Her kombineres gjenstander, interaktive installasjoner, avansert multimedia og utstillingsarkitektur i verdensklasse. Besøk Ting og delta i diskusjonen på museet. Bruk også #100ting til å si din mening om sammenhenger mellom teknologi, demokrati og samfunn. Dette er både en konkurranse og en mulighet for å gi innhold til selve utstillingen. Les hvordan.
 Utstilling og tingsted (les mer...)

 

Telemuseet viser "Lydbar" på Teknisk museum

 Telemuseet viser rekonstruksjon av Arne Nordheims
På «Sent» 27. februar ble installasjonen «Lydbar» gjenåpnet! Mange hadde møtt opp og stemningen var god. Spesielt hyggelig var det at Rannveig Getz Nordheim var der.
Kurator ved Henie Onstad Kunstsenter, Lars Finborud, hadde en uhøytidelig og interessant samtale om Nordheim med samtidskomponisten Helge Sten. Sten spilte «Twin Decks» fra Nordheim Transformed.

«Lydbar» blir stående på Teknisk museum fram til sommeren 2015. Da håper Telemuseet at den kan vandre videre til andre interesserte.

Arne Nordheims lydinstallasjon "Lydbar" (les mer...)

 

Restaurering 80 grader nord – Telegrafen i Ny-Ålesund på Svalbard

Telegafstasjoenen i Ny-Ålesund på Svalbard. Foto: Laila Andersen, Telemuseet

Telegrafstasjonen i Ny-Ålesund, Svalbard. Foto: Laila Andersen, Telemuseet
I dag står telegrafstasjonen inneklemt mellom flere bygninger. Slik har det ikke alltid vært. Før sto den sammen med alle sine antennemaster utenfor bebyggelsen.
Telegrafstasjonen i Ny-Ålesund på Svalbard. Foto: Utlånt av Svalbard Museum
Telegrafstasjonen på 1950-tallet. Foto: Utlånt fra Svalbard Museum.
Riksantikvaren, Kings Bay og Telenor Kulturarv er nå i gang med restaurering av den fredede telegrafstasjonen fra 1918 i Ny-Ålesund på Svalbard.

Betydning og historie (les mer...)

 

Telemuseets utstilling i Oslo overtas av Teknisk Museum

Telemuseets utstilling i Oslo overtas av Teknisk Museum fra 1. januar 2014. Foto: Cato Normann, TelemuseetTelemuseets utstillingsvirksomhet med tema telehistorie i Teknisk Museum overtas fra 1. januar 2014 av Teknisk Museum.
Telemuseet har fortsatt utstillinger rundt om i landet og driver forskning, formidling og innsamling innenfor tema telekommunikasjon.
Telemuseet vil fortsatt samarbeide med Teknisk Museum om innholdet i utstillingen på Kjelsås, og kan ta i mot grupper som ønsker telekommunikasjon som tema til omvisninger og arrangementer. Ved henvendelser om undervisningsopplegg for skoleklasser som tidligere har vært i utstillingen kontaktes Teknisk Museum.
Telemuseets administrasjon ligger fortsatt i Kjelsåsveien 141
(i bygget til gamle Kjelsås stasjon). 

 

 

 

Museum i fengsel

Grafikkverksted med Munchmuseet
Telemuseet samarbeider med Munchmuseet, Teknisk Museum og Grønland voksenopplæring om et dialogbasert undervisningsopplegg for de innsatte i Oslo Fengsel. Først blir det flere undervisningsopplegg i fengselet, deretter samarbeider museene om å lage en utstilling sammen med de innsatte.

Telemuseets del av undervisningen består i «Radioverket».  Et verksted som gir kunnskap om å lage egne medieprodukter med enkle og rimelige verktøy. Innholdet vil være de innsattes egne ideer og erfaringer.

Museum i fengsel (les mer...)

 

Sommerskole i Oslo og Mannheim

Sommerskole på Telemuseet august 2013. Foto: Cato NormannTechnoseum i Mannheim og Telemuseet samarbeidet om en sommerskole for 20 ungdommer mellom 14 og 18 år -i august i år.
Tema var «vitenskap- og industrihistorie» og «menneske og maskin». Fem ungdommer fra hvert land ble samlet i hver av byene for å forske og eksperimentere – og samtidig møte nye venner.

Oppslag i Dagsavisen

Sommerskole i Oslo og Mannheim (les mer...)

 
<< Start < Forrige 1 2 Neste > Slutt >>

Resultat 1 - 10 av 14